fredag 27 juni 2008

Bara dumheter i Norrtälje kommun!

Vad Kjell Jansson (moderaterna) går för och vad han (de) vill vet vi ju alla – inte är det att satsa på skola, vård och omsorg i alla fall. Men att de övriga partierna som styr vår kommun (och däribland en del som jag trodde var socialliberala) tycker att det är viktigare att vara ”kompis” (läs slicka röv) med Kjell än att ta ansvar för vår kommun – att se till kommuninnevånarnas bästa – det trodde jag inte (eller hoppades i alla fall inte).
Vi (s) har givit de övriga borgerliga möjligheten att visa handlingskraft och ansvarstagande (framförallt till centern, som sagt sig vilja ta ett socialt ansvar) – tillsammans så skulle vi t.ex. få en majoritet i frågan om att tillföra elevvården pengar!
Men sorgligt nog har ni visat att det är viktigare att vara ”kompis” med Kjell.

I och med tillsättandet av Tony Wallin som ny socialchef så visar ni återigen på dåligt omdöme!

Med en klok och ansvarsfull politik så hade inte någon av de kompetenta chefer som nu har sagt upp sig gjort det. Med en klok och ansvarsfull politik från de styrande så hade hanterandet av kommundirektör varit ett annat. Med en klok och ansvarsfull politik så skulle vi se andra prioriteringar! Kloka satsningar på elevvård, skola och omsorg t.ex.

Rospiggar är inte kända för att ta ut svängarna direkt – Roslagen förknippas sällan med djärva satsningar och stora visioner (varken i det privata eller i det offentliga) – man gör ofta som man alltid har gjort, det traskar på i lugn takt i Roslagen.
Men nu är det tamejfan på tiden att det sker förändringar! Att de styrande tar djärva tag – gör satsningar – visar att de har visioner – att de visar att de kan och vågar ta ansvar!

Jag rekommenderar också alla kommuninnevånare att redan nu börja tänka igenom hur de ska rösta 2010! Visst är det klokt ibland att ta det lugnt och göra som man alltid har gjort – men ibland är det bra mycket klokare att vara djärv och satsa på någonting nytt! Det kan dessutom vara det mest ansvarsfulla!

Inga kommentarer: