onsdag 23 juli 2008

Bravo Tolgfors, Reinfeldt och Pettersson m.fl. – ryt ifrån - det är klart NI har rätt om FRA!


Bravo Tolgfors, Reinfeldt och Pettersson m.fl. – ryt ifrån - det är klart att nästan alla har missförstått och/eller blandat ihop saker då det gäller FRA-lagen. Advokatsamfundet, SÄPO, en lång rad jurister, politiker, journalister, företagsledare, etc. har ju givetvis inte en susning om vad FRA-lagen innebär!

De senaste som råkat ut för dessa malliga moderatherrars påhopp är de fp-kvinnor (Birgitta Ohlsson, Agneta Berliner, Maria Lundqvist-Brömster, Camilla Lindberg, Cecilia Wikström och Solveig Hellquist) som nu vill riva upp FRA-lagen (de tänker antingen själva motionera i frågan eller rösta som oppositionen). De malliga herrarna menar att dessa kvinnor missförstått och blandat ihop FRA:s signalspaning med polisiär buggning.

Ohlsson och de andra fp-kritikerna kräver är att det ska finnas brottsmisstanke innan FRA-lagen används (liksom socialdemokraterna). Tolgfors och Co påstår att det inte går ”– då juridiken inte fungerar så”. Om det är terrorism, hot mot Sverige, etc. som man vill komma åt så är väl det uppenbar brottsmisstanke och då är det såklart fritt fram för signalspaning (FRA-lagsförespråkarnas argument håller inte). FRA försökte idag försvara lagen och förtydliga med några exempel – framförallt att signalspaningen stoppat ett politiskt mord.

Ja det är ju såklart mycket bra – men ingen kan lura i mig att det var frukten av en bred avlyssning (där alla kan avlyssnas) – givetvis så visste FRA vilka de skulle spana mot, för att det fanns brottsmisstanke!

Nu ansluter femton tunga borgerliga politiker i kritiken – de startar ett nätverk mot FRA-lag och uppmanar regeringen att riva upp lagen redan innan den träder i kraft (hoppsan - där finns t.o.m. några moderater).

Det fint att så många borgerliga nu ansluter till vänsterkanten (som Tolgfors uttrycker det) i FRA-frågan. Förvisso är det konstigt att så många varit med och handlat först och tänkt sedan – men i denna fråga så är det såklart mer ansvarsfullt och klokt att kunna ändra sig än att bete sig som de malliga moderatherrarna!
(Petterssons syn på det hela är dessutom vidrigt antidemokratisk)

Givetvis så är det inget fel på motiven för signalspaning, självfallet så ska vi försöka kartlägga och förebygga olika typer av hot mot Sverige och svenskar i utlandet. Det avgörande är att man nu frångår den viktiga rättssäkerhetsprincipen att enbart brottsmisstänkta ska kunna utsättas för integritetsinskränkningar av staten!

2 kommentarer:

Anonym sa...

FRA förslaget, datalagrings direktivet, censur av Internet, "preventiv" avlyssning, avlyssning av hela områden, hemliga husrannsakningar utan krav på protokollföring av beslag, mm. mm. Detta är förslag som kommer från Thoma(s) Bod(s)tröm (S).
Se mer på http://bodstrom.pelpet.com/

Och komma och säga att FRA är ett Borgerligt förslag är att lura sig själv.

Thomas Bodström är det absolut värsta som hänt Sverige. Någonsin!
Se till att han åker ut från Sossarna för så länge han är med kommer Sossarna aldrig få en röst från folk som tror på frihet och demokrati.

Nils(s)on sa...

Nej "...att säga att FRA är ett Borgerligt förslag..." är såklart inte helt korrekt (och det har jag aldrig påstått). FRA inrättades under andra världskriget (rättare sagt 30 juni 1942) av den samlingsregering som då styrde Sverige (bestående av: Socialdemokraterna, Bondeförbundet, Högerpartiet och Folkpartiet).
Den FRA-lag som nyligen röstades igenom är dock ett förslag från borgarna/Alliansen och det var - som alla vet - också DE som röstade igenom förslaget!

Att Thomas Bodström skulle vara det "...absolut värsta som hänt Sverige. Någonsin!". Det var kul!

OBS! Våga använd ditt namn nästa gång!
/Från en som tror stenhårt på frihet och demokrati!