tisdag 10 juni 2008

Sjuåringar kan bli betygsatta i höst

Betygsliknande skriftliga omdömen till sjuåringar kan införas redan i höst i de skolor som vill. Och skolministern lägger sig inte i om det står icke godkänd i omdömet. "En lagändring i riksdagen i vår ska göra det möjligt", säger skolminister Jan Björklund (fp).

Alliansen med Björklund i spetsen inför således ett nytt system som remissinstanserna ställer sig starkt kritiskt till, däribland skolverket och skolledarförbundet. De olika lärarförbunden är helt emot förslaget!

Alla riksdagspartier säger sig vara för en likvärdig skola med likvärdig utbildning (något som skollagen också säger)! Nu inför följaktligen Alliansen ett omdömessystem där det är upp till varje skola hur det ska utformas - där skillnaderna kan bli enorma! Vad är likvärdigheten i det?


Krassman bloggar om utanförskap

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så jävla tråkigt att se så många som ger sig in i debatten om omdömen på lågstadiet, osv. - när de inte alls är insatta i frågan!!!
T.ex. Anna König Jerlmyr (http://blogg.expressen.se/konigjerlmyr/).
Sossarna är FÖR skriftliga omdömen - men EMOT betygsliknande omdömen (stor skillnad) för de yngre åren i skolan. Men som Nilsson skriver - det är ju det som nu införs!
/Trött

Anonym sa...

Varför inte passa på att göra om utvecklingssamtalen på dagis till betygsliknande omdömmen när man ändå håller på. De små barnen ska läras i tid hur de ska uppföra sig för att få bästa möjliga betyg.

Nathalie Sundesten Landin sa...

Vad bra att du skrev kommentar på min blogg, så att jag hittade hit :-)
/Nathalie

Anonym sa...

Så rätt att ge alla omdömen tidigt så föräldrar kan se vilka porblem deras barn har. Det behöver faktiskt inte vara betyg

Nils(s)on sa...

Sant - det är helt rätt att ge alla omdömen tidigt!
Men om det blir i betygsform eller inte - det bestämmer ju inte föräldrarna. Och betyg för 7-åringar - det är helt fel!