tisdag 3 juni 2008

Vilka styrande i Norrtälje kommun kan och vill ta ansvar?

Vi socialdemokrater är djupt oroade - vi ser dagligen exempel på hur kommunen vansköts, hur våra invånare inte får det de har rätt till (god; vård, utbildning, barnomsorg, osv.). Vi ser hur förvaltningschefer säger upp sig och hur en kommundirektör får sparken. Vi ser hur de styrande missköter sina uppdrag, hur de inte kan eller vill ta ansvar!
I tisdags framförde (debattartikel i Norrtelje Tidning) några av kommunens styrande centerpartister sin oro kring elevhälsovården i Norrtälje kommun. När man läser artikeln kan man lätt få intrycket av att centerpartiet sitter i opposition? Hallå - vakna! Ni styr kommunen!

Frågan om elevhälsovården var uppe på kommunfullmäktige den 26/5 – då var det knäpptyst från dessa centerpartister! Artikelförfattarna som skriver om att ”Ta fram pengar till elevhälsovården” gör det i sin ställning som ledamöter i Tiohundranämnden, men Bengt Ericsson och Kajsa Hansson sitter även med i kommunfullmäktige. Vilken roll tänker dessa centerpartister inta – som personer som tar ansvar för frågor som ska avgöras i kommunen, eller ska de bara stå som åskådare från en ”Tiohundraläktare”? Och var finns centerpartisterna i barn- och skolnämnden – där besluten fattas? Frågorna är deras ansvar – eller är Bengt och Kajsa villiga att ge kommunen ett extra anslag från Tiohundra för att få bukt med problematiken i kommunen? (Tror inte det!)

Bengt och Kajsa försöker visa upp en humanistisk sida, att de bryr sig om våra barn och ungdomar i Norrtälje kommun, men har de i Tiohundra makten att lösa frågorna? Nej!
Våga inta den roll där ni har makten! (Och hur står det till med kommunikationen inom centerpartiet egentligen?).

Allt detta vittnar återigen om sprickan inom den borgerliga ledningen i vår kommun!

Även vi socialdemokrater är djupt oroade över elevhälsovården, över det stora ohälsotalet i vår kommun, osv. Det är också lätt att se sambanden/orsakerna. Norrtälje kommun ligger i botten (år efter år) bland Sveriges kommuner i de underökningar som årligen redovisar vilka resurser som satsas på skola och förskola. Stora barngrupper i förskolorna, stora klasser i skolorna, få förskollärare, många obehöriga lärare, få kuratorer och skolsköterskor, små resurser till barn- och ungdomspsykiatrin, dålig arbetsmiljö, osv.
Vad ger det? Det kan alla räkna ut!

Centerpartiet - ni styr kommunen tillsammans med era ”allianskompisar” (eller försöker styra). Ni har makten att göra någonting - Ni kan (eller borde kunna) och Ni ska ta ansvar! Gör det, Nu!

Vi socialdemokrater vill och kan ta ansvar!

Krassman uttrycker sig väl om Bildts pinsamma hantering i Danielssonaffären

3 kommentarer:

hanna sa...

blir en bra insändrare!

Anonym sa...

Helt rätt Nilsson, lägg ner demokratin genast!
Du och jag VET vad folket verkligen behöver, riktlinjer, högre skatt och mer bidrag..

Nog med valfrihet och egna viljor nu!!

Kamp kamrater, kamp! Och framförallt INGEN DEMOKRATI om inte vi sossar garanteras veto i precis ALLT, vet hut borgarbrackor!!!

Nils(s)on sa...

Hm...trist när aspackade och/eller sinnesförvirrade personer lyckas ta sig ut på nätet. (Personer som inte heller vågar visa vilka de är). "anonym" - du kan ju återkomma när du nyktrat till/gått i terapi (eller vad som nu behövs) - samt vågar stå för vem du är. (Förhoppningsvis kan du då också komma med någonting konstruktivt och mer välformulerat. Kan du inte det, så snälla - låt bli!)