lördag 7 juni 2008

Årets högtid är igång! Slaget om Europa! EM i fotboll!

Härligt. Två klart underhållande matcher. Fyra lag som kliver ut och spelat offensiv fotboll – visserligen med en del premiärnerver – men det lovar gott!
(Inget trist gammalt italienskt rullande i backlinjen halva matchen)

Schweiz bjöd upp väl och var egentligen värda en poäng. Men jag hoppas att denna match var en tillfällig svacka för Tjeckien - att de snart hittar sitt gamla spel och tar sig vidare ur gruppen.
I de senaste mästerskapen har ju Tjeckien visat att de är en världsnation – att de förtjänar en plats i en final (förra EM spelade de den finaste fotbollen av alla). Men de har ständigt haft marginalerna emot sig – skador, domslut och trista straffläggningar, etc. Måste här också säga – ruggigt vad jag saknade Rosicky, Poborsky samt framförallt en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna – Pavel Nedved!
(Men jag tror och hoppas att Jankulovski, Grygera, Ujfaluši, Plašil, Koller, m.fl. fyller tomrummet! Och så har de ju världen bästa målvakt!)

Bättre fart i match nummer två. Båda lagen bjuder på finfin underhållning, men Portugal ÄR det bättre laget och vinner helt rättvist! Dock extremt tråkigt att återigen då och då få se hur flera av portugiserna förvandlar sig till en falskspelande gycklargrupp, utklädda till små tomtar – gycklare som inte kan stava till MAN! Nuno Gomes och Deco t.ex. – faller/filmar/gnäller i 70% av närkamperna de hamnar i! Clowner! Tur att de har spelare som Ronaldo och Pepe som räddar hedern!

Andra clowner är alla jönsarna i tv4! En supernervig och ständigt fjantig Ola Wenström (som har otroliga svårigheter med att få ihop en fullständig mening). En enerverande Hedman samt Ekwall och Lundh som enbart utgör dryg, flottig utfyllnad! Matchkommentatorerna kommer dock undan med anseendet i behåll!
Snälla, snälla SVT, tv3, viasat sport, canal+sport eller vilken jäkla liten lokal-tv-kanal som helst – blixtinkalla ett team som kan sända parallellt med tv4, erbjud tv4 ert folk, köp upp tv4 – gör någonting!!! Så att EM blir den KOMPLETTA fest som den är värd att vara!

Tyskland – Polen imorgon! Kan bli riktigt kul!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3244&a=777434

Inga kommentarer: