söndag 6 juli 2008

Björklund och SD fortsätter att visa sina rätta jag

Björklund fortsätter i samma spår (nu under politikerveckan på Gotland/Almedalen).

Lärarförbundet framför kritik till Björklund och Alliansen (igen) - nu gäller det framförallt vilket fokus Björklund har i skolpolitiken. Men Björklund lyssnar inte på Lärarförbundet - han är ju trots allt bara skolminister.
Björklund (Folkpartiet) går ut och kräver sänkt bolagsskatt - något som direkt kritiserades av Sahlin OCH Svenskt Näringsliv.
Det kan ju vara klokt att lyssna/föra en dialog med Svenskt Näringsliv, med våra företagare i Sverige (vad de vill/önskar) innan man för fram sådana krav (kanske extra viktigt när man sitter vid makten)! Men Björklund lyssnar inte.


Sverigedemokraterna fortsätter i samma spår.

"Till Sverige pågår en invasion av främmande människor. På sikt hotas det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning, lågt barnafödande, ökade aborter och andra inslag som drabbar vårt folk." (Samuel Älgemalm, SD, Växjö)

Ja SD är ju absolut inte ett främlingsfientligt och rasistiskt parti (nej snarare ett nazistiskt - då de lånar friskt från NationalSocialistiskFront).

Fint att de visar sitt rätta jag! (Jag avskyr falsk marknadsföring)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Men det är så det går när man gillar något i teorin och sedan försöker sig på det i praktiken!

Kolla förtroendet för Maud Olofsson bland de småföretagare hon säger sig ÄLSKA så hett. Det lägsta någonsin. Kolla hur det gick när stollen Odell skulle lägga sig i byggpolitiken med sina Odellplattor och när han skulle sälja ut vin&sprit. Just nu pratar Olofsson i P1 om att hylla entreprenörer, undrar om det kommer att lyfta hennes aktier hos den gruppen?

Nils(s)on sa...

Helt rätt resonerat - de är inga praktiker i Alliansen (och deras teorier blir dessutom bara virrigare och mer innehållslösa för varje dag vid makten).
Jag kan inte se någonting som skulle kunna stärka Mauds aktier - hon är ju också den partiledare i Alliansen som nästan uteslutande framför kritik utan substans mot oppositionen och likaledes framför egna tankar/idéer som utgörs av floskler och tomma ord. Men bäst betald är hon i Alliansen (kul att vara bäst på något).

Anonym sa...

Det bör kanske påpekas att Samuel Älgemalm tidigare hette Mohammed Ebrahim Gharachorloo och kommer ifrån Iran. Han talar, och skriver tydligen, mycket dålig svenska. Oavsett detta är det inte mer än rätt att han utesluts ur partiet eftersom detta inte är första gången han agerar på ett mycket olämpligt sätt. Dessutom ljuger han ju för DN-reportern, vilket är oacceptabelt.

Nils(s)on sa...

Inte första gången en sverigedemokrat ljuger!
Varje gång en sverigedemokrat påstår att partiet inte är främlingsfientligt t.ex.!!!

Att; Älgemalm "talar och skriver mycket dålig svenska" - vad har det med saken att göra?

Anonym sa...

Vad det har med saken att göra??? Ja, du, han kan knappt uttala en mening på svenska utan att få in något fel. Tro mig, jag har hört honom i tv-intervjuer, på riksårsmötet och i Växjö kommunfullmäktige. Han har mycket svårt att göra sig förstådd. Kanske visst han inte vad det var för sida som han kopierade saken ifrån till sin text. Jag vet inte. Hur som helst är det mycket olämpligt, och han är mycket olämplig. Jag upprepar mitt meddelande:

Det bör kanske påpekas att Samuel Älgemalm tidigare hette Mohammed Ebrahim Gharachorloo och kommer ifrån Iran. Han talar, och skriver tydligen, mycket dålig svenska. Oavsett detta är det inte mer än rätt att han utesluts ur partiet eftersom detta inte är första gången han agerar på ett mycket olämpligt sätt. Sverigedemokraterna har inga åsikter om "rasblandning" och har inget som helst med NSF att göra. Sd är ett demokratiskt, icke-nazistiskt, icke-rasistiskt och Israelvänligt parti som inte ställer upp på deras värdegrund och tar mycket tydligt avstånd från dem, och NSF hatar sd. Dessutom ljuger Älgemalm ju för DN-reportern, vilket är oacceptabelt.

Det finns heller inget som utesluter att Samuel Älgemalm är en infiltratör eller sabotör...

Nils(s)on sa...

Ja givetvis - så måste det ju vara!!! Älgemalm är en iransk infiltratör som försöker få sverigedemokraterna att framstå som ett rasistiskt parti. Ja så är det såklart!

Anonym sa...

Nej, så behöver det inte vara, men det är faktiskt en möjlighet som inte kan uteslutas. Om han är en infiltratör är det knappst i egenskap av iranier som han är det. Nåja, vi släpper det tills vidare och inväntar hans uteslutning. Partiet står i alla fall inte bakom hans motion, hans ageranden eller något annat olämpligt. Det vill jag att vi är på det klara med.

Anonym sa...

Vad är skillnaden på Afhganiern Reza Javids (s)Örebro sk felskrivning, och Iraniern Samuel Älgemalms (sd) felskrivning? Är det partitillhörigheten månde?

Nils(s)on sa...

Att partiet inte står bakom Älgemalms agerande är ju kanske inte så konstigt - han var ju FÖR tydlig med hur ni står/vad ni tycker (och det går ju inte ihop med er taktik just nu).

Nej antiism - i denna fråga (om vilka som är rasister) så bryr jag mig inte så mycket om partitillhörighet - jag bryr mig om vilka som är rasister eller inte. Om rasisten är sverigedemokrat eller nationaldemokrat är i princip lika illa!

Anonym sa...

Ja fast när rasisten är Socialdemokrat så är det förståss helt okej. Ja då vet vi det. Jag tar starkt avstånd till din indelning utav vi och dom samt din vidriga människosyn där alla inte har lika värde.

Nils(s)on sa...

"...så bryr jag mig inte så mycket om partitillhörighet". (läskunnig?)
Inte okej med socialdemokratiska rasister m.a.o. (men jag har aldrig träffat någon sådan vad jag vet).
Jag - som humanist - anser givetvis att alla människor har lika värde! Men jag anser även att allas värderingar/åsikter inte är lika mycket värda - i mina ögon så är t.ex. rasistiska värderingar inte mycket värda! Det är nog det som skiljer oss åt "antiism"! Så jag har gärna en "vidrig människosyn" - om det innebär att jag avskyr rasism!

Anonym sa...

Självklart är rasistiska åsikter mindre värda, tex Reza Javids åsikter där han pekar ut den blonda svensken som den etniska rasisten i allt. Eller Mona Sahlins vän Kamali som ansåg i sin utredning att samtliga blonda svenskar var etniskt medfödda med rasism i sitt blod. Själv bor jag i norrbotten och hör dagligen både socialdemokratiska och vänsterpartistiska kommunrepresentanter samt vanligt folk som är klart rasistiska emot Samerna som etnisk grupp. Vill du att jag nämner några namn från åtminstone 3 kommuner med rassesossar och rassekommunister?

Nils(s)on sa...

Jag tycker att du kan börja med dig själv/bearbeta dig själv! Med dina egna fördomar och dina egna rasistiska värderingar! När du är klar med det (om du nu någonsin blir det) så kan du ju börja bearbeta andra människors främlingsfientlighet och rasism. Det blir mer trovärdigt då!

Anonym sa...

jasså? Har jag någonsin uttryckt något som ens är negativt emot andra raser? Jag är ju för fan själv ur resandefolket!! Jag bryr mig inte ett skit om vilka etniciteter folk har, och dessutom så är en utav min flitigaste läsare en mörk tjej med sitt ursprung ifrån Afrika...så innan du klistrar rasistettiketter på mig så ta reda på fakta. Dessutom är jag en utav de som expokillen Tommy Funebo häcklar för mitt ursprung. Att kritisera massinvandringen och islam har väl för f-n inget med folks raser att göra? Är du nazze bara för du är flintskallig?

Nils(s)on sa...

Vad jag har förstått så är du Sverigedemokrat! Någon ytterligare förklaring behövs knappast.
(PS. är varken nazze eller flintskallig!)

Anonym sa...

Jisses!!! Snacka om fördomar!!! Ja jag är SD-väljare, stor procentsats resandetjavo...några procent jude och tillsammans sedan väldigt länge med en halvsamiska....så förbannat rasistisk så det inte är klokt!! Vet du...att föra en dialog med en idiot som förmodligen hade fått sig en rejäl omgång om denne stått framför mig här just nu är lönlöst..jävla dåre! bye

Nils(s)on sa...

Se där ja! Ytterligare en sverigedemokrat som visar sitt rätta jag!
(PS. rasism är inte förbehållet någon viss etnisk grupp - inom alla etniska grupper så finns det rasister). Adjö