onsdag 9 juli 2008

Sahlins budskap lovar gott!

Den generella välfärden ska stärkas vid en valseger. Den borgerliga politiken, som slår ut människor ska stoppas - ”Ett utanförskap kan inte lösas med ett ovanförskap.”
Ett tydligt budskap framförs: ”Det blir ingen skattechock med socialdemokraterna vid makten” (Något som de borgerliga ofta påstår i sin skräckpropaganda).

Socialdemokraterna var på väg att förändra fastighetsskatten – till ett bättre/tydligare och mer rättvist system. Alliansen gjorde någonting helt annat – lovade att avskaffa skatten, men gjorde någonting annat. Införde ett fastighetsskattesystem med lättnader för de rika och högre avgifter för de fattiga.
Vid en valseger införs förändringar som innebär att bara de riktigt rika får höjd skatt (en procent för dem som har villor taxerade till över fem miljoner kronor), vanliga husägare ska tvärtom kunna få mer pengar i plånboken (en begränsningsregeln ska gälla alla med låga inkomster och inte bara pensionärer). Den som investerar för att spara energi ska dessutom få en särskild miljöbonus. (Synd att det inte är så nu - då vi precis installerat fjärrvärme och bytt ut alla 15 fönster i vårt hus).

M.a.o. en mycket klok fördelningspolitik som tar hänsyn både till ekonomiska/sociala förhållanden och miljö!

Extra bra att få tydliga svar i de säkerhetspolitiska frågorna:
Sverige behöver ett modernt och starkt försvar. (Reinfeldt måste berätta vart regeringen är på väg). ”Aldrig ett Natomedlemskap”!
FRA-lagen ska rivas upp! Socialdemokraterna (och miljöpartiet) ansluter sig till Advokatsamfundets linje med en bred parlamentarisk utredning ”med uppgift att bedöma behovet av en lag utifrån hänsyn till integriteten, effektiviteten och proportionaliteten”. Mycket förståndigt!

Inga kommentarer: