måndag 26 maj 2008

Inkomstklyftorna ÖKAR i Sverige!

Robert Gidehag för ett helt sjukt resonemang kring löneklyftorna i dagens Sverige. Han menar bl.a. att det i media konstant framförs en felaktig/vinklad bild - att det i alltför stor utsträckning är extremer som jämförs (t.ex. VD i börsbolag - långtidsarbetslösa).
Vad Gidehag sedan gör i sitt debattinlägg är att redovisa extrema exempel för att försvara sin tes (att det är FÖR SMÅ löneskillnader i Sverige). Han framför bl.a. att när en stackars tjänsteman måste; "köpa ett hus för fyra miljoner i stället för en miljon – där försvinner drygt 8000 i boendekostnader" - och en stor uppsättning kostymer och en Audi kostar också massor av pengar (snyft, snyft)...För i helvete Gidehag - INGEN TVINGAR höginkomsttagare att leva i lyx! Skippar de I-landsproblematiken med masskonsumtion så syns den gigantiska inkomstklyftan än tydligare. De mellan 10 och 20 000 kronor som ofta skiljer mellan en låg- och en höginkomsttagare - de pengarna GÖR skillnad, stor skillnad!

"I princip ingen i Sverige kan bli rik på arbete" - skriver Gidehag. Ett rent surrealistiskt uttalande! Frågan är hur rikedom skall definieras - när är någon rik?
Rik då det gäller pengar - det är man absolut då man har mer än 20 000 kr kvar efter skatt - så är det i min värld!
Jag tror jag delar "den världen"/den synen med ganska många svenskar!

http://www.aftonbladet.se/debatt/article2519896.ab

2 kommentarer:

Anonym sa...

Surrealistiska uttalanden brukar komma från surrealistiska människor - Gidehag lever förmodligen i en fantasivärld...orsakerna till det kanske vi inte ska spekulera i...
"Back to reality"

Anonym sa...

Nej, jag tycker helt klart att man ska säga till ettor att dom inte är godkända. *Ironin dryper likt Niagarafallen*...
Nej, att ha betyg/omdömen från så lågt tycker jag inte om. 4 - 6 ngnstans kanske är med realistiskt.
//Simon Williamsson