fredag 30 maj 2008

Ansvar Sveriges Kommuner och Landsting? - Jo tjena!

Nu sitter arbetsgivarsidan och myser (återigen) - de tycker att de lyckats så bra - att de är så duktiga på att förhandla ("ingen muckar minsann med oss - vi är hårda och sluga").
Hm..., offentliganställda sitter alltid i ett sämre förhandlingsläge jämfört med de privatanställda - här är det skattepengar som ska fördelas. Detta ställer givetvis stora krav på arbetsgivaren, att inte utnyttja sitt läge till max, utan att ta ansvar - kortsiktigt och långsiktigt - att se till medborgarnas bästa (inte framförallt ekonomiska vinster, aktieutdelningar, marknadsandelar, etc. - som i privata sektorn).

Sveriges Kommuner och Landsting för nu en personalpolitik som gör att kompetens kommer att lämna sjukvården - att att kompetens INTE kommer att söka sig till densamma.
Skolan/förskolan och vårdsektorn behandlas på samma sätt! Och till stora delar övrig offentlig sektor. M.a.o. - vi kommer få en försämrad sjukvård, äldrevård och en försämrad skola, etc.
Den offentliga sektorn dräneras på duktig/kompetent personal - en successiv nedmontering. Medborgarnas bästa står inte i fokus!
Arbetsgivarsidan agerar marionetter åt regeingen - ty allt är helt i linje med Alliansens anda.

Ansvarsfullt Sveriges Kommuner och Landsting?... hm...jodu - tjena!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=774621
http://www.aftonbladet.se/ledare/arbetsliv/article2481842.ab

Inga kommentarer: