lördag 28 juni 2008

Inte lätt att bedriva opposition! ;-)

Det är helt fantastiskt vilken total förvirring - vilka avgrundsdjupa sprickor - och vilka låsningar det nu finns i Alliansen!
I samtliga regeringspartier samt mellan desamma! Det kaos och den hätska stämning som råder i FRA-lagsfrågan kan ju inte ha undgått någon. Stora splittringar i försvarsfrågan. Oenighet i vårdnadsbidragsfrågan. Schismer i frågan om homosexuellas rätt till äktenskap. Oklarheter i skattefrågor, t.ex. bensinskatten. Ledarskribenter i de borgerliga tidningarna framför dagligen skarp/frän kritik mot Alliansens politik, osv, osv.

Det är snart otydligt i varenda fråga hur Alliansen ställer sig, vad de vill - vad de olika regeringspartierna vill/tycker/tänker... Nu råder total avsaknad av tydligt och ansvarsfullt ledarskap!

Och exakt likadant ser det ut på det lokala planet!

I denna borgerliga förvirring där ingen vet vad - är det inte lätt att bedriva opposition! ;-)

fredag 27 juni 2008

Bara dumheter i Norrtälje kommun!

Vad Kjell Jansson (moderaterna) går för och vad han (de) vill vet vi ju alla – inte är det att satsa på skola, vård och omsorg i alla fall. Men att de övriga partierna som styr vår kommun (och däribland en del som jag trodde var socialliberala) tycker att det är viktigare att vara ”kompis” (läs slicka röv) med Kjell än att ta ansvar för vår kommun – att se till kommuninnevånarnas bästa – det trodde jag inte (eller hoppades i alla fall inte).
Vi (s) har givit de övriga borgerliga möjligheten att visa handlingskraft och ansvarstagande (framförallt till centern, som sagt sig vilja ta ett socialt ansvar) – tillsammans så skulle vi t.ex. få en majoritet i frågan om att tillföra elevvården pengar!
Men sorgligt nog har ni visat att det är viktigare att vara ”kompis” med Kjell.

I och med tillsättandet av Tony Wallin som ny socialchef så visar ni återigen på dåligt omdöme!

Med en klok och ansvarsfull politik så hade inte någon av de kompetenta chefer som nu har sagt upp sig gjort det. Med en klok och ansvarsfull politik från de styrande så hade hanterandet av kommundirektör varit ett annat. Med en klok och ansvarsfull politik så skulle vi se andra prioriteringar! Kloka satsningar på elevvård, skola och omsorg t.ex.

Rospiggar är inte kända för att ta ut svängarna direkt – Roslagen förknippas sällan med djärva satsningar och stora visioner (varken i det privata eller i det offentliga) – man gör ofta som man alltid har gjort, det traskar på i lugn takt i Roslagen.
Men nu är det tamejfan på tiden att det sker förändringar! Att de styrande tar djärva tag – gör satsningar – visar att de har visioner – att de visar att de kan och vågar ta ansvar!

Jag rekommenderar också alla kommuninnevånare att redan nu börja tänka igenom hur de ska rösta 2010! Visst är det klokt ibland att ta det lugnt och göra som man alltid har gjort – men ibland är det bra mycket klokare att vara djärv och satsa på någonting nytt! Det kan dessutom vara det mest ansvarsfulla!

torsdag 26 juni 2008

Alla dessa hycklare!

På något sätt är vi alla hycklare - det är många gånger svårt att fullt ut leva som man lär – ofta pga. samhällskonstruktioner som styr våra liv men som vi inte själva har utformat. Jag kan ofta tycka att detta är jobbigt och frustrerande – men i en demokrati får (och ska man) oftast acceptera det. Jag kan dock själv tycka att Ylva Johanssons agerande med att utnyttja pigavdraget är på gränsen – men idag lever vi i ett samhälle som på många områden är utformat av Alliansen (tyvärr) och då har vi deras spelregler att följa (i sann demokratisk anda).

Reinfeldt kallar Johansson agerande för hyckleri? Utifrån Reinfeldts resonemang – att leva som man lär – så borde familjen Reinfeldt alltid betala marknadsmässiga priser för t.ex. sjukvård, förskola/skola, etc. – jag tror inte familjen Reinfeldt gör/gjort det! Vilket hyckleri! (Från någon som utnyttjat OLAGLIGA tjänster - något som många i Alliansen gjort!)
Utifrån samma resonemang så borde alla vänsterpartister betala mycket mer i skatt än vad de gör – varför lever de inte som de lär? Jo – systemet ser inte ut exakt så som De vill!

Nu har Ylva testat på de överklassnära tjänsterna lite och fått tillbaka lite extra på skatten – hoppas hon gör något nyttigt för pengarna!

Nu när denna fråga dyker upp så kan jag dock inte sluta på att fundera över hur Alliansen tänker när de utformar ett sådant här bidragssystem (för det första – de brukar ju alltid säga att de hatar bidrag!). Överklassnära tjänster är ju ett riktat bidrag (skatteavdrag) till de i samhället som har råd (höga inkomster) med "tjänstefolk" – och även riktat (fördelar) till en viss bransch.
Otroligt konstig politik, helt utan logik.

Jag har inte råd med hushållsnära tjänster – men jag skulle i dagarna gärna ha sett att det varit billigare med hantverkare (det är dyrt med rörmokare). Och något som dagligen skulle ha påverkat vår ekonomi – skulle ju vara om maten vore billigare. Behoven ser olika ut för oss alla – varför ska bidrag betalas ut till just hushållsnära tjänster? Varför inte till bagaren, snickaren eller massören? Jag ser inte logiken!

Samma logik saknas när det gäller vårdnadsbidraget – och i den frågan så ser vi också en stor spricka i Alliansen (det finns en hel del borgare som inte heller ser logiken).

Alliansen – med det nya arbetarpartiet i spetsen – skapar ett samhälle där klassklyftorna växer och jämställdheten, där det blir tydligare vilka som är tjänare och vilka som skall betjänas!
(Vi ska hundra år tillbaka i tiden!)

Krassman skriver också om hyckleriet samt om Piratpartiet