onsdag 23 juli 2008

Bravo Tolgfors, Reinfeldt och Pettersson m.fl. – ryt ifrån - det är klart NI har rätt om FRA!


Bravo Tolgfors, Reinfeldt och Pettersson m.fl. – ryt ifrån - det är klart att nästan alla har missförstått och/eller blandat ihop saker då det gäller FRA-lagen. Advokatsamfundet, SÄPO, en lång rad jurister, politiker, journalister, företagsledare, etc. har ju givetvis inte en susning om vad FRA-lagen innebär!

De senaste som råkat ut för dessa malliga moderatherrars påhopp är de fp-kvinnor (Birgitta Ohlsson, Agneta Berliner, Maria Lundqvist-Brömster, Camilla Lindberg, Cecilia Wikström och Solveig Hellquist) som nu vill riva upp FRA-lagen (de tänker antingen själva motionera i frågan eller rösta som oppositionen). De malliga herrarna menar att dessa kvinnor missförstått och blandat ihop FRA:s signalspaning med polisiär buggning.

Ohlsson och de andra fp-kritikerna kräver är att det ska finnas brottsmisstanke innan FRA-lagen används (liksom socialdemokraterna). Tolgfors och Co påstår att det inte går ”– då juridiken inte fungerar så”. Om det är terrorism, hot mot Sverige, etc. som man vill komma åt så är väl det uppenbar brottsmisstanke och då är det såklart fritt fram för signalspaning (FRA-lagsförespråkarnas argument håller inte). FRA försökte idag försvara lagen och förtydliga med några exempel – framförallt att signalspaningen stoppat ett politiskt mord.

Ja det är ju såklart mycket bra – men ingen kan lura i mig att det var frukten av en bred avlyssning (där alla kan avlyssnas) – givetvis så visste FRA vilka de skulle spana mot, för att det fanns brottsmisstanke!

Nu ansluter femton tunga borgerliga politiker i kritiken – de startar ett nätverk mot FRA-lag och uppmanar regeringen att riva upp lagen redan innan den träder i kraft (hoppsan - där finns t.o.m. några moderater).

Det fint att så många borgerliga nu ansluter till vänsterkanten (som Tolgfors uttrycker det) i FRA-frågan. Förvisso är det konstigt att så många varit med och handlat först och tänkt sedan – men i denna fråga så är det såklart mer ansvarsfullt och klokt att kunna ändra sig än att bete sig som de malliga moderatherrarna!
(Petterssons syn på det hela är dessutom vidrigt antidemokratisk)

Givetvis så är det inget fel på motiven för signalspaning, självfallet så ska vi försöka kartlägga och förebygga olika typer av hot mot Sverige och svenskar i utlandet. Det avgörande är att man nu frångår den viktiga rättssäkerhetsprincipen att enbart brottsmisstänkta ska kunna utsättas för integritetsinskränkningar av staten!

söndag 20 juli 2008

Snälla godhjärtade kloka moderater!

"...Det stora problemet är inte att våra politiker gång på gång visat sig vara extremt usla affärsmän. Det är ideologi som är det stora problemet. I vissa moderatstyrda kommuner närmar man sig ett läge där all verksamhet snart är privatiserad och politikernas enda återstående uppgift blir att driva in skatter och dela ut pengar till de privata företagen. Och detta vill man genomföra trots att det självklart blir sämre för skattebetalarna. ..." (Jan Guillou)

Snälla moderater - ta er tid och läs hela Guillous krönika (Aftonbladet, 080720). Där beskrivs på ett logiskt, tydligt och faktamässigt sätt vilka effekterna blir av de gigantiska privatiseringar som ni nu genomför (på lokal, regional och statlig nivå).

Jag skrev en debattartikel i fjol (nästan identisk med Guillous krönika) - som publicerades i vår lokala "Allianstidning" (NT). Jag fick många reaktioner då - något som var extra notabelt var att många som röstat på C och Fp hade samma åsikter som jag (de känner sig nu lurade - det var inte den här mörkblå politiken som de hade röstat fram).

Den moderatstyrda regeringen med sammansvurne utförsäljningsminister Odell (kd) vid kassaapparaten slumpar ut vårt land - våra gemensamma tillgångar. Och vågen av realisation drar vidare över landets kommuner. Effekterna blir; stora vinster till några få privata aktörer - som gör gyllena affärer samt stigande priser, försämrad service, sämre skolor, etc. för de stora massorna - medborgarna - skattebetalarna!

Godhjärtade kloka moderater - läs Guillous krönika och ta även del av all den fakta som finns om privatiseringseffekter (t.ex. från finansinspektionen och konsumentverket). Lägg ideologin åt sidan en stund och tänk logiskt/rationellt - vilka beslut är då fönuftiga och samhällsnyttiga?

Det är inte fegt eller fult att ändra ståndpunkt eller riktning - i denna fråga så är det tvärtom en möjlighet för er moderater och era allianskompisar att visa att ni är kloka och ansvarsfulla.

Ni har redan slumpat bort hundratals miljarder - nu kommer signaler om att det går trögt med försäljningarna av SBAB, TeliaSonera, etc. på grund av konjunkturnedgången - sätt stopp för dåraktigheterna nu - låt inte prestige och ideologi driva på för ytterligare förnuftsvidriga affärer!

PS. Imorgon kommer ett inlägg om Tolgfors (m), Petterssons (m) och Fp-kvinnornas syn på FRA-lagen. Och under veckan kommer ett inlägg om feminism - en område som fått alldeles för lite utrymme under den senaste tiden!