fredag 31 juli 2009

Kul att ge och få beröm! Idag beröm till DN.Det är alltid kul att på goda grunder kunna få ge beröm (och givetvis är det alltid trevligt att få beröm). Jag är en trogen DN-läsare och jag finner ofta stort nöje i den läsning jag får till livs. Från ”mitt håll” – m.a.o. från vänsterhåll brukar det ofta klankas på Dagens Nyheter, kulturdelen brukar anses snobbig och verklighetsfrånvänd och tidningen som helhet vara den ”malliga morgontidningen”, och visst – det brukar ofta vara låg nivå på ledarsidan (pajkastning – ord utan substans) och några av tidningens skribenter/tyckare är pinsamma då de slickar den ekonomiska maktelitens och de mörkblå politikernas rövar.

Som tur är så finns några av ”våra sossar” på tidningen – och det är ofta deras ord som dominerar/tränger igenom – det är dem jag vill ge mitt beröm!
Peter Wolodarski kommenterar och granskar makten och samhällsfenomen på ett exemplariskt sätt och jag delar nästan alltid hans åsikter/slutsatser. Johan Cronemans inlägg är alltid fräna, underhållande och klockrena och Nina Björks tankar, reflektioner och resonemang är oftast rent lysande! Dessa tre personer har förmågan och modet att se klart och säga som det är – det ska dem givetvis ha stort beröm för! (Sen måste jag såklart också ge beröm till Bengt-Göran Kronstam vars smaklökar det inte är något fel på – tack för tipsen som förgyller min tillvaro!).
PS. Marianne Samuelsson - avgå! Inse att det inte går att ha sådana som dig i maktpositioner.
Och alla ni som har som jobb att granska makten - gör det!
Hur fan kan 95% av de ansökta dispenserna när det gäller strandskydd ha blivit beviljade?

onsdag 29 juli 2009

Moderat-Allianskt språklexikon 2010

"Värna välfärdens kärna" = satsa/ge SÅ LITE SOM MÖJLIGT på det gemensamma/offentliga - då framförallt på; vård, skola och omsorg. (Långsiktigt mål - avskaffa det gemensamma och överföra det till marknadskrafterna).