onsdag 15 april 2009

S-FLAGGAN I TOPP!

I gårdagens Aftonbladet kan du och jag läsa om hur "Den amerikanska drömmen är svensk" - en rapport visar att det är Sverige som är landet där vem som helst kan lyckas. Eller rättare sagt det var i Sverige - för rapporten visar ju givetvis hur det var när Socialdemokraterna styrde.
Rapporten visar att vårat sosseland skapat de bästa samhällssystemet när det gäller social rörlighet (i USA är sannolikheten 42% att du själv kommer att tillhöra de fattigaste när du blir vuxen om din far tillhör de fattigaste - i Sverige är förhållandet 26%).
Slutsatsen blir att i ett land med fungerande välfärdssystem, klok omfördelningspolitik och relativt små inkomstskillnader så kan alla lyckas!
Sådan läsning stärker (s)jälvförtroendet och visar att politk spelar roll!

Hade en mycket givande diskussion med några kamrater ikväll - vi funderade över hur det har kunnat bli så fel att Alliansen med Borg i spetsen har fått sådant utrymme i media med att pränta in i allmänhetens medvetanden att socialdemokratisk ekonomisk politik inte är trovärdig - att sossarna inte tar ansvar... Ingenting kan ju vara mer fel - helt enkelt ren lögn!
Socialdemokraterna har alltid varit världsmästare i ekonomi! Sossarna har drivit en makalös ansvarstagande ekonomisk politik under mycket långa perioder i modern historia. Sossarna har skapat en välfärdsstat (i nära samarbete/samförstånd med näringslivet). Sossarna har visat prov på ekonomiskt kunnande och ansvar varje gång de varit nödgade att sanera efter Borgerliga experiment!

INGEN kan säga att Socialdemokraterna inte tar (tagit och kommer att ta) ansvar över Sveriges ekonomi!