onsdag 1 juli 2009

Arbetarfientliga småalliansare

De små borgerliga partierna är smått desperata (jobbigt att inte ha någon reell makt, att ständigt vara moderaternas marionetter och att ständigt balansera på 4%-gränsen) och gör nu ett antal utspel för att försöka tränga igenom det ledande allianspartiets mörkblå mur.
En stark trend i småpartiernas förslag att en mängd av dem är tydligt arbetarfientliga – det är lönedumpningsförslag (sänk minimilönerna!), förslag om stora försvagningar i anställningstrygghet, osv. Björklund talar bl.a. om att unga bör ha hälften av vad vuxna har i lön – en lön på ca. 10 000-15 000 m.a.o. (före skatt)! Ingen kan leva på en sådan lön – det blir till att fortsätta vara beroende av föräldrar eller socialförsäkring kära ungdomar, även då ni har ett heltidsjobb. Det är de små borgerligas linje idag – hur det går ihop med det nya arbetarpartiets linje, det vete fanken? (Javisst ja, höll på att glömma - de är ju Svenskt Näringslivs marionetter allihop också...aj så jobbigt)

Hittade en teckning som jag ritade för elva år sedan (lite nostalgi) – då det var en liten våg av varsel och uppsägningar… den passar lika bra idag – lägger in den längst ner här på sidan.

Får ta och muntra upp mig med lite härlig mörk choklad och en god cognac – jag har ju visst semester…