söndag 5 april 2009

Så jävla onödigt och samtidigt förbryllande!

Naturligtvis är det så som framförs av DN:s skribenter, Baylan och Sahlin! De anser att det är Lundby-Wedins styrelseaffärer som är orsaken till förtroendesvackan (socialdemokraternas väljartapp i några opinionsundersökningar).
Moderaternas (Schlingmanns) förklaring (att det skulle vara pga. Alliansens/Moderaternas sätt att styra landet/klara krisen) ligger det förstås inte någonting i! Den moderatledda regeringen är i princip ensam i världen med sitt sätt att lösa den ekonomiska krisen –strutsmetoden – m.a.o. att inte göra någonting och sticka huvudet i sanden, som att det då inte finns några problem.

Det är samtidigt förbryllande är att så många väljare tycks resonera likadant – sticka huvudet i sanden – skita i sin tidigare övertygelse – och ta det gigantiska ideologiska klivet från s till m…?

Jävligt dåligt och onödigt av Lundby-Wedin att agera som hon har gjort (givetvis skulle hon aldrig ha satt sig i dessa styrelser – det finns mängder av kompetent LO-folk som skulle ha kunnat tagit/delat på dessa uppdrag). Bra att hon nu hoppar av dessa uppdrag!

Jag tror och hoppas att alla dessa väljare som nu plötsligt sagt sig sympatisera med m (samt ytterligare en hel del tidigare alliansväljare) efter lite begrundan kommer till insikt och tar sitt förnuft till fånga. Att de hittar tillbaka till sina värderingar – till sitt (s)! En LO-ordförandes dåliga omdöme är inte likställigt med socialdemokratisk politik.

Vad Sverige behöver nu är en regering som kan handla – som kan hantera en kommande massarbetslöshet! Vi behöver ett RIKTIGT arbetareparti vid rodret med en politik som sätter jobben först – inte ett låtsasarbetarparti som pratar om en jobblinje, som egentligen bara går ut på att försämra för de svagaste och förbättra för dem som redan är besuttna!

Det är stora skillnader mellan de två opinionsmätningarna och siffrorna för respektive parti bör tas med en nypa salt. Demoskops uppgång för Moderaterna på 9 procentenheter på en månad motsvarar en halv miljon väljare, vilket framstår som högst osannolikt. (Henrik Brors, DN)

Fakta: Demoskops mätning är gjord 25 mars - 2 april. 1.000 personer har svarat på frågan:
Vilket parti skulle du rösta på vid ett riksdagsval idag (enligt Demoskop):
Alliansen 42.8 procent. De RödGröna 46.2.

Moderaternas syskonparti Sverigedemokraterna skulle m.a.o. bli vågmästare med sina idag 4.2 procent. Dags att Reinfeldt ger besked till väljarna – vill han sitta i en regering tillsammans med SD?