lördag 21 juni 2008

FRA-lagen = Sverige går in i en ny tid! Staten övervakar DIG!

FRA (Fösvarets radioanstalt)...är en svensk myndighet under Försvarsdepartementet som bedriver militär och civil signalspaning (spaning efter radiosändningar och andra signaler som kan fångas upp i luften, eller på annat sätt, t ex genom buggning av kablar) enligt de uppdrag man fått från regeringen och olika myndigheter. Syftet är att stödja svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Gestapos uppgift var att "utreda och bekämpa alla tendenser, som kunde vara farliga för staten". De hade bemyndigande att utreda "förräderi, spioneri och sabotage" samt uttryck för olagliga handlingar mot "staten och partiet".

Stasi. Dess verksamhet var huvudsakligen inriktad på spionage mot landets invånare som kunde innebära ett inre hot och mindre på spionage mot yttre hot. Stasis verksamhet var mångomtalad men inte konkret känd för medborgarna i DDR. Omtalad är telefonavlyssningen som misstänktes vara total.

KGB var ett repressivt organ i kommunistpartiets (KPSS) tjänst med cirka 750 000 anställda. Ett mycket omfattande nätverk av miljontals informatörer och angivare användes för att fånga upp kritiska individers attityder och åsikter både i hemmen och på arbetsplatserna. Man sa att KGB var partiets sköld och svärd (jämför KGB:s emblem).

FRA vill anställa 250 nya spioner - personer med erfarenhet av spionverksamhet (från t.ex. KGB, STASI eller Gestapo) är givetvis extra önskvärda - personer som vet vad det handlar om!

Många, många kloka ord är sagda i FRA-debatten. Tyvärr så har våra folkvalda valt att inte lyssna på folket i denna fråga. Det är djupt tragiskt att vi nu tar ett stort steg tillbaka i vårt lands demokratiutveckling! FRA får nu läsa mina privata mail - får då jag (i sann demokratisk anda) läsa riksdagspolitikernas privata mail (famförallt de som röstade igenom FRA-lagen)?

("Det var också bra att regeringen lyssnade på den massiva kritiken från vanliga människor, inte minst i den så kallade bloggosfären" skriver Reidar Carlsson i Norrtelje Tidning. Öööh - jasså det gjorde dom?)

Citatet: "Vill du ha en mikrofon i mitt anus, Reinfeldt?" (Nima Daryamadj, kolumn, Aftonbladet 080620)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2698462.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2720893.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2719839.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/article2707708.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2710938.ab
http://www.expressen.se/1.1113129
http://www.expressen.se/1.1201859
http://www.expressen.se/1.1203802
http://www.expressen.se/nyheter/1.1205016/fredrick-federley-hanas-pa-you-tube
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=795431
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=794276
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=795229
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=795140

torsdag 19 juni 2008

Bra stöttat Reinfeldt!

Så extremt pinsamt - vilket tragiskt uttåg ur EM!
Ett lag utan energi, utan visioner, utan initiativförmåga. Ett lag som slår exceptionellt många felpassningar, som inte är på tå, som är sega, som inte hjälper varandra - som inte jobbar som ett lag.
Nu kanske du börjar bli förvirrad - nej den här gången beskriver jag inte Alliansregeringan - jag beskriver Sveriges fotbollslmatch mot Ryssland igår.
(Reinfeldt på plats hade tydligen dåligt inflytande)

måndag 16 juni 2008

Älskar fotboll - hatar tv4!

Älska och hata är kraftuttryck som man bör använda med förstånd.
Jag älskar fotboll - på alla sätt, på alla nivåer, i nästan alla olika sammanhang!
Ett helt fantastiskt, magiskt sammanhang är EM. En fotbollsfest som oftast brukar hålla högre klass än VM.
Nu har tv4 i princip förintat denna fest (för alla oss som inte har förmånen att få vara på plats). Ansvariga för EM-sändningarna har visat en total avsaknad av känsla, förnuft och respekt. Groteskt långa och många reklamavbrott har förstört denna fotbollshögtid!
Långsiktigt tänkande, en positiv kanalprofilering/marknadsföring och ansvar saknas helt.
I stället: profit, profit, profit! (Väldigt kortsiktigt!)
Jag betalar gärna fyrdubbel tv-licens - bara det garanteras att tv4 aldrig mer får ansvara för några stora sportevenemang!
Jag hatar tv4!