fredag 24 april 2009

Premiär vid grillen!
Underbart att stå i kvällssolen och smutta på lite gott vin samtidigt som man då och då vänder på smarrigheterna som grillas – mums! Satsade hårt på denna premiär, (vi älskar lamm) så det fick bli lammkotletter. Testade också något nytt – grillad citron, resultat – sådär (god smak men jobbig konsistens). Salladen till vart perfekt – små fina potatisar, mycket mynta, lök, kapris, tomater, lite blandsallad och sparris…med en dressing över. Nybakat bröd och rödvin – sen var det bara att njuta för fullt.

Har blivit ovanligt lite choklad den här veckan??? Vet inte vad som tagit åt mig… fick kompensera detta med en cognac till kaffet. Tröstade mig även med en öl och bastu efter maten (så nu har jag nästan kommit över frånvaron av choklad).

Grattis BP! Jag tror att Djurgården blir årets lag 2025! (Misstänker att lagets motor då heter Frode Nilsson).

Kjell Jansson (Norrtälje kommuns kommunalråd), Göran Petterson (moderat riksdagsledamot från Lohärad) samt Reidar Carlsson (ledarskribent i Norrtelje Tidning), har alla kommit med pinsamma utspel och kommentarer under veckan... ska ta och skriva några trevliga rader om det på söndag, m.a.o. – håll koll!

När jag i eftermiddags inhandlade läckerheterna som hamnade på grillen och i salladen så försökte jag handla både klimatsmart och rättvisemärkt...konstaterade att det finns en hel del närproducerat och ekologiskt att lägga i kundkorgen...svårare att hitta fairtrade-märkta varor.

Är det någon som arbetar otroligt hårt för oss konsumenter så är det Åsa Westlund (s)...med henne i EU-parlamentet så får vi en ökad miljö- och livsmedelssäkerhet!

Rösta konsumentsmart! Rösta på Åsa i EP-valet 7 juni!

I morgon så MÅSTE jag få i mig choklad! Trevlig helg!