måndag 11 maj 2009

Min morfar vanvårdas!

Jag är så jävla förbannad!
I lördags förmiddag ringer det hemma hos min mor – det är en av personalen från min morfars äldreboende: - kan du komma in till Uppsala (från Norrtälje!), din far har ramlat omkull när han var uppe och åt, och vi tror att han har brutit foten. En ambulans ska köra upp honom till sjukhuset, men vi har ingen personal som kan följa med.

- Alternativet är att vi skickar upp honom ensam. (Min morfar är 88 år, han är dement, har haft flera små hjärnblödningar – dessutom är han i princip drogad pga. alla mediciner läkare/personal trycker i honom - något som kraftigt ifrågasatts från vår sida).

De tänker alltså tanken att skicka iväg honom själv!

Senast i tisdags träffade min mor och hennes syskon personal från äldreboendet tillsammans med en läkare som instruerade personalen om att morfar nu (efter senaste hjärnblödningen) lätt kunde bli ostadig/få yrsel, osv. – att personal hela tiden måste finnas till hands då han är uppe! När morfar föll fanns ingen personal i närheten!

Min mor åker givetvis in till Uppsala - när hon kommer till boendet så möts hon av personal som är på väg därifrån – de meddelar att de har så lite personal pga. att flera ska iväg på ett bröllop! (?)
När morfar kommer till sjukhuset konstaterar de att det inte är en bruten fot – utan ett brutet lårben. Det konstateras också att morfar har lunginflammation – och att lungorna är vätskefyllda (något som personalen på äldreboendet inte märkt?).

De privata vårdföretagens motto - som de marknadsför sig med:


”Omtanke - Vänlighet – Service” Förenade Care

” Vårt mål är att ge vård, omsorg och service med respekt för individen och den enskilde brukarens behov.” Attendo Care AB

Jävla bullshit – Attendo Care:s mål (liksom de flesta privata företagen inom vård och omsorg) är att tjäna så snuskigt mycket pengar som möjligt på sjukas, äldres, svagas, skattebetalarnas bekostnad! Pengar som sedan (som i Attendo Cares fall) slussas vidare till skatteparadis!
Konkurrens ska ske med bra idéer och hängivna/kompetenta medarbetare. Men Attendo Care konkurrerar med hjälp av lägre bemanning och avancerad skatteplanering. På detta sätt har de tagit kontrakt efter kontrakt i hela Sverige.

Morfar är en stark/seg/envis gammal murare (dessutom norrman) – så han klarar nog den här prövningen också.

Ett av dessa mycket tvivelaktiga företag (Attendo) har nyligen tagit hem kontrakten för att driva Vårdbo och Nysättrahemmet i min hemkommun Norrtälje
Ek Vård och Omsorg och lade in anbud på att få sköta äldreboendet Nysättrahemmet med 17 platser. Den vision de hade var att; ”vara en motvikt till den allt mer kommersiella vården där honnörsorden är kostnadseffektiv och vinstgivande”.

Vår moderatstyrda kommun beslöt sig för att välja det stora vårdföretaget Attendo Care
Det lilla bolaget hade högre personaltäthet i sitt bud, 18,65 årsarbetare och Attendo Care endast 13,47 årsarbetare. Ändå bedömdes de med samma poäng. (?)

Kostnadseffektivt ska det vara – kvalitet när det gäller vård och omsorg, det är ju skit samma - money talks i vårt moderata Sverige!

Av en tillfällighet så bloggar min vän Johan också om hur äldre/sjuka hanteras och drabbas i dagens kommers inom vård/omsorg/apotek, etc.

PS. Skolminister Björklund uttrycker ofta sitt missnöje kring hur dåliga kunskaper dagens skolelever har (något han ofta grundar på påhittade uppgifter)… är det någon som skulle behöva ta några år i skolbänken och förbättra sina kunskaper så är det majoren själv! Katastrofala kunskaper om Europaparlamentet är de senaste exemplen som stödjer detta!
Med ett motsvarande kunskapstest (som Björklund vill införa för att få bli svensk medborgare) för att få vara EU-medborgare så skulle Björklund omedelbums diskvalificeras!

Sätt även KD:s kreationist Ella Bohlin i skolbänken igen – hon verkar ha blivit hjärntvättat av Livets Ord. Att skicka någon - som tror att jorden är 6000 år – till europaparlamentet vore ytterst pinsamt!