måndag 4 augusti 2008

Ett inslag från Demmo-scoop och stjärnreportern Tintin - Fuskande mäklare och direktörer


Med anledning av några aktuella samhällsfenomen har Demmo-scoop låtit göra en undersökning i mäklarbranschen.


Antalet fastighetsmäklare som varnas har ökat kraftigt under det första halvåret i år. Det handlar främst om bokföringsbrott men också ofta om slarv och brister i kontrakt, bluff- och lockpriser, riggade budgivningar… Girighet tycks driva dessa mäklare till helt sjuka handlingar. Olagligheter och lurendrejeri som drabbar människor som gör - kanske sitt livs största affär.

Demmo-scoop passade på att undersöka hur dessa mäklare står politiskt.
I senaste valet sa sig;
67% ha röstat på Det väldigt mörkblå herreklasspartiet
12% ha röstat på Ultrakonservativa-kristna-höger-om-högerpartiet
10% ha röstat på Nästan lika mörkblå – men som benämner sig som liberala- partiet
11% ha röstat på andra partier eller inte röstat alls

Något överraskande var det kanske att INGEN sa sig ha röstat på det Samhällsbärande sociala demokratiska partiet.

Journalisten Tintin har också med fara sin mentala hälsa låtit intervjua ett antal företagsledare, styrelseproffs - makthavare i det privata näringslivet – som har genomfört/varit delaktiga i stora utlandstransaktioner. Affärer där antingen enorma kassaflöden slussas via olika länder/banker till skatteparadis eller där affärerna i Svea Rike sköts via bolag etablerade i samma ”Hitte-på-länder” – allt för att svindla Svea Rikes folk på skattemiljarder.

De intervjuade har visat sig vara av samma giriga kaliber som Krösus Sork och CM Burns.
”Målet helgar medlen – vill man bli snuskigt rik så bör man vara kapabel till vilka oärliga och omoraliska handlingar som helst – annars är man en loser” säger en av direktörerna.

I intervjuerna så har Tintin tagit upp Demmmo-scoops senaste undersökning med fuskande mäklare – det visar sig då snabbt att även en stor majoritet av de giriga direktörerna sympatiserar med Det väldigt mörkblå herreklasspartiet.

Skattemiljarder går förlorade och många små konsumenter och företagare blir lurade av oseriösa gnidna affärsman – som gör snabba/stora penningtransaktioner och ibland tömmer företag/kör dem i konkurs – när väl pengarna är säkrade i ”Hitte-på-länder” som Liechtenstein, Nangijala, Jersey, Magic Kingdom, Cypern, m.fl.

Det tragiska är också att dessa sanslöst penningkära och fuskande (ibland kriminella) mäklare och direktörer smutskastar hela branscher – förtroendet för mäklare och företagsledare sjunker likt en gråsten i havets djup – mängder av seriösa företagsledare och mäklare blir drabbade. (Dags att sanera!)

En slutsats som vår reporter Tintin gör är att; om dessa fuskare skulle ha läst Bamse som små och förstått de budskap som berättelserna där förmedlar – så hade vi haft ett mycket ärligare och rikare samhälle!

Inga kommentarer: