tisdag 19 maj 2009

Så trist med floskler, dravel och falskhet!



Damp ner ett brev idag från vår lokale överstelöjtnant-nya moderaterna-riksdagsledamot – Göran Pettersson. Adresserat till familjen Nilsson – men givetvis ett massutskick till alla hushåll i Norrtälje kommun.

”Hej! Jag skriver till dig och din familj för att kort berätta vad moderaterna och Alliansen för Sverige gör för att möta den lågkonjunktur som nu sveper över världen…”

Överstelöjtnanten lyckas nämna att vi befinner oss i en kris/lågkonjunktur sex gånger i sitt lilla brev på en A4 (oj – gör vi – tack för informationen), men vad moderaterna gör för att möta lågkonjunkturen (det Göran säger sig vilja berätta) framgår inte så tydligt.

Göran skriver att Sverige drabbats svårt ”trots att vi har skött ekonomin bra och tagit ansvar…framförallt genom att undvika stor skuldsättning.” Hm…var det inte så att den moderatledda regeringen kom till dukat bord – som ett resultat av att den förra socialdemokratiska regeringen skött ekonomin så exemplariskt? Och är det inte så att regeringen nu skuldsätter Sverige för att kunna finansiera de skattesänkningar som moderaterna drivit igenom?

”Alliansregeringen bemötte redan i ett tidigt skede krisen med offensiva åtgärder.” fortsätter Göran. ??? Gjorde dom? På vilket sätt då? Inget konkret redovisas i brevet!

Här kommer falskheten: ”I riksdagen har vi i Alliansen beslutat att sänka skatterna för låg- och medelinkomsttagare”. Det låter ju fint Göran. Varför nämner Göran inte i brevet att de som fått störst skattesänkningar är höginkomsttagarna? Hm…det kanske skulle se lite illa ut. Falskt var ordet. Redovisa hela sanningen! (Och då också att skattesänkningarna bl.a. finansieras genom försämrade sjuk- och arbetslöshetsförsäkringar samt med lånade pengar).

Överstelöjtnanten lyckas sedan sätta något form av rekord i floskler/dravel/falskhet då han skriver; ”Och i svåra tider är det extra viktigt att kunna samlas kring en gemensam värdegrund”. Det framför en företrädare för dem som idag ökar klyftorna i vårt samhälle, ligger bakom en politik där resurserna till skola, vård och omsorg minskar, där ungdomsarbetslösheten är groteskt hög, där socialbidragen och utanförskapet ökar, där pensionärerna får det allt sämre och arbetslösheten ökar för varje dag!


Look-a-like: Här ser vi tydligt varifrån Dorsin har hämtat sitt luriga smile som han lägger sig till med då han företräder de blå i Parlamentet!
PS. En fråga: är det någon som vet om det där blåa regeringspartiet heter moderaterna, nya moderaterna eller det nya arbetarpartiet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju intressant att socialisterna anser att ett lägre skatteuttag är att ta pengar från staten. Det visar ju precis på skillnaden mellan socialism och liberalism: Socialister anser att allt är gemensamt och att det är statens goda vilja om någon får behålla något.

Du uppvisar en skrämmande syn på staten när du tycker att ett lägre skatteuttag är att råna staten på pengar.

Nils(s)on sa...

Anonym: är det något som är skrämamnde så är det DITT sanslöst konstiga sätt att tolka ord/text (skulle nog t.o.m. kunna anses sjukligt)!
Som socialdemokrat (demokrat) så anser jag givetvis att det finns mycket som vi äger gemensamt (via stat/landsting/kommun) - men du kanske ser det på något annat sätt? Vad det gäller skatteutag så ställer jag mig bara väldigt frågande till varför M-riksdgasmannen Göran Pettersson väljer att enbart redovisa vissa sänkningar för låg- och medelinkomsttagare, men inte för höginkomsttagare? (en strategi för att lura/vilseleda?).