måndag 18 maj 2009

Täby och De sju dödssynderna

Visst är det fantastiskt av kommunen i Täby att erbjuda tjejerna i åldern 11-13 år att få möjlighet att praktisera de sju dödssynderna! Kommunen erbjuder i sommar barnen att gå på ”shoppingkollo” – sommarkursen ”Girl & The City”

Den vanligaste listan över dödssynderna lyder…följande dödssynder är obligatoriska i kursen Girl & The City:

Högmod (storhetsvansinne, fåfänga; eller åtminstone övermod; Hybris)
Girighet
Vällust (otukt eller begär)
Frosseri
Lättja (likgiltighet)

Jag är dessutom övertygad om att kursledarna och deltagarna lätt kommer att få in Avund och Vrede (I vissa fall även hämnd) i schemat - under undervisningens gång!

Grattis alla Täbybor! I god entreprenöriell anda (nja?) så har kommunen verkligen lyckats skräddarsy ett kollo som matchar invånarnas efterfrågan och behov!

Det mest tragiska med det hela är att Täby kommun meddelat att sommarkursen är fullbokad! (Min reaktion – vad fan, är det sant!?)
… säger en del (om delar av) befolkningen i Reinfeldtkommunen!



Kollo-
ledarna?


Ett tips från mig – (som medlem i humanisterna m.a.o. ateist, fantastiskt att JAG tipsar om dygderna!) – till Täbys invånare: Det finns MASSOR av ANDRA aktiviteter som är vettiga/givande/roliga/nyttiga/härliga. Aktiviteter som i stället kan kopplas till dygderna!

Den vanligaste listan med dygderna lyder:

Dygd - (motsats till vällust)
Öppenhet - (motsats till girighet)
Avhållsamhet - (motsats till frosseri)
Flit - (motsats till lättja)
Tålamod - (motsats till vrede)
Medmänsklighet - (motsats till avund)
Ödmjukhet - (motsats till högmod)


Apropå mina inlägg om privat vård och omsorg samt privata skolor (t.ex. i Reinfeldts Täby!). Det kanske är dags att införa ett system i Sverige med non-profit-vård!

Inga kommentarer: